Prognozuojama, kad vaizdo plokštės brangs

Prognozuojamas vidutinio ir aukščiausio segmento vaizdo plokščių brangimas

Remiantis naujausiomis prognozėmis yra tikinama, kad vidutinio ir aukščiausio segmento vaizdo plokščių (GPU) kainos 2018 metais augs. Žinoma, tas augimas bus 5 – 15 eurų, kas nėra didelė suma. Tačiau kai kuriems, tai yra didelis kainos šuolis prie jau ir taip padidėjusių GPU kainų. Pagrindinė to priežastis yra išaugusių atminties kainų įtaka. Taip pat ir grafikos procesorių stoka.

gtx1060

Tačiau kas visą tai sukėlė daugumai gali būti žinoma priežastis – kriptovaliutų kasyba. Kaip žinoma, jų kasyboje yra naudojamos vaizdo plokštės, kurių poreikis vis auga su didėjančiomis valiutų kainomis. Žvelgiant į vaizdo plokščių kainų didėjimą, tai „kasėjams“ (angl. miners) didelės įtakos neturės. Tai bus labiau aktualu žaidėjams.

Patys vaizdo plokščių gamintojai prognozuoja, kad pirmame šių metų ketvirtyje pardavimai bus šiek tiek mažesni nei 2017 metų ketvirtame ketvirtyje. Tačiau lyginant 2017 ir 2018 metų pirmus ketvirčius skaičiuojama, kad pajamos bus padidėjusios. Vien „Gigabyte Technology“ paskelbė, kad jų pajamos augo 14 proc. 2017 metais.

Domina tam tikros vaizdo plokštės ar kiti kompiuterio komponentai? Susisiekite su mumis ir mes Jums pasiūlysime tinkamiausią variantą

SUSISIEKTI